آزمونهای روانشناختی
تحلیل پیش بینانه از ترکیبی از انواع مختلف اطلاعات برای پیشبینی عملکرد یک نقش کاری، تیم یا سازمان در آینده
آزمون های روانشناسی معمولاً به یک سریتست های روانشناسی در خصوص عددی، شفاهی و استدلالی منطقی و پرسشنامه هایی در خصوص شخصیت افراد اطلاق می شود که هدف استفاده از آن سنجش مهارتهای روحی و الگوهای رفتاری یک کاندیدای شغلی است. این تست علاوه بر اینکه میتواند مشخص کند هوش کاندیدای مورد نظر با ادعای او همخوانی دارد یا خیر، می تواند عملکرد احتمالی او در آینده در یک محیط کاری به خصوص را نیز پیشبینی کند.
صاحبان بزرگترین کسبوکارهای دنیا میگویند شخصیتها را استخدام کنید، مهارتها آموختنی است و این جمله نشان میدهد که شخصیتشناسی در مصاحبه های استخدامی تا چه مهم و ضروری است.
پژوهشها و بررسیهایی که توسط انجمن مدیریت منابع انسانی (SHRM) صورت گرفته، نشان داد که ۶۷ درصد از متخصصان منابع انسانی از تستهای شخصیتی و آزمونهای قبل از استخدام استفاده میکنند. این تحقیق در سال ۲۰۱۰ هم صورت گرفته بود و در آن سال کمتر از ۵۰ درصد مدیران از این تستها کمک میگرفتند. بنابراین، با گذشت زمان متخصصان منابع انسانی به اهمیت تستهای روانشناسی در مصاحبههای استخدامی بیشتر واقف میشوند.
تستهای روانشناسی و شخصیتشناسی قبل از استخدام چه هستند؟
برخی ویژگیهای شخصیتی برای برخی از موقعیتهای شغلی مناسبتر است که معمولا توسط روانشناسان تحلیل و نتیجهگیری میشود. تستهای قبل از استخدام حاوی چند سوال اغلب تستی هستند که جنبههای خاصی از شخصیت افراد را نمایان میکنند و احتمال برتری وی در برخی موقعیتهای شغلی را بیان میکنند.
چرا تستهای روانشناختی اهمیت پیدا کردهاند؟
تحقیقات نشان میدهند که اگر یک کارمند در موقعیتی قرار بگیرد که با شخصیت وی مطابقت نداشته باشد، اغلب باعث تعاملات کمتر او میگردد. تعاملات کمتر باعث کاهش ۲۱ درصدی بهرهوری میگردد و جایگزینی کارمند نیز بسیار گران است.
در دنیای امروز که همهچیز بر مبنای تصمیمگیریهای درست و به موقع است، کارفرمایان دنبال ابزارهایی هستند که از طریق آنها بتوانند تصمیمهای دقیقتری بگیرند.
اکنون که میدانید این تستها نقش موثری در انتخاب کارکنان جدید برای سازمانها ایفا میکنند، بیایید با آنها آشنا شوید و چند نکته مهم در مورد آنها یاد بگیرید.
آزمونهای روانشناسی چطور عملکرد افراد را پیشبینی می کنند؟
به طور خلاصه، آزمونهای (ارزیابیهای) روانسنجی از کلان دادهها (بزرگ داده یا big data) بهره برده و با استفاده از روشهای علمی مستعد بودن دریافت یک شغل توسط یک نامزد شغلی را پیشبینی میکنند.
همانند با بسیاری از حرفه ها، در مقایسه با گذشته، امروزه کارشناسان منابع انسانی هر شرکتی داده های بیشتری در اختیار دارند (یعنی سیستمهای مرکزی منابع انسانی، ارزیابیها، دادههای مربوط به میزان درگیری عاطفی کارمندان با کار و دادههای خارجی به دست آمده از منابعی مانند فیسبوک و لینکدین). ارزیابی های روانسنجی پیش بینانه براساس آنالیز دادههای بسیار مشخص و مهمی از عملکرد در دنیای واقعی تصمیمگیری میکنند تا این اطمینان به وجود آید که اطلاعات مورد نظر تنها با نقش شغلی خاصی که ارزیابی میشود، مرتبط است.
زمانی که فرد آزمون را به پایان میرساند، پاسخها با مجموعهای از جوابها مقایسه میشود و با توجه به “گروههای هنجار” (norm groups) در آن زمینه شغلی خاص فاکتورگیری میشود. دقت چنین آزمونهایی توسط شرکتهای برتر مدیریت عملکرد مانند Deloitter، تست و اعتباردهی شده است.
تماس با ما
شبکه های اجتماعی
© تمامی حقوق سایت سامانه گستر برای این شرکت محفوظ است.